Blomstermaleren J.L. Jensen

Weekendtillægget #1

Der kommer flere nyheder, pressemeddelelser og invitationer i min indbakke, end jeg kan nå at følge med. På samme tid er det heller ikke alt, som jeg er ude at opleve, jeg får skrevet om. Derfor vil jeg forsøge hver uge at lave et weekendtillæg med anbefalinger. Håber at du vil blive inspireret.

Revisoren på Nørrebro Teater

Jeg var til den sidste forpremiere på ‘Revisoren’ (skrevet af russeren Nikolaj Gogol i 1836) inden premieren den 17. februar. En herlig absurd komedie om korruption og alt det der følger med.

Stykket byder på et forfriskende stort hold af skuespillere. Thure Lindhardt brillerer (næsten selvfølgeligt) som ?revisoren?, men også Ole Lemmeke er fremragende. Sidstnævnte er lige så slesk og hidsig som tegneseriefiguren Iznogood. Jeg er vild med at Nørrebro Teater, som et godt brand, formår at levere den ene absurde, vittige, kvikke forestilling efter den anden. Der er ikke mange fejlskud og ‘Revisoren’ er bestemt ikke et af dem.

Hjemmeside: nbt.dk

9.30 i Grand Teatret

Grand Teatret viser hver lørdag og søndag kl. 9.30 film til kun 60 kr. Er du som jeg jyde, er det kun et spørgsmål om at få slæbt sig af sted i en nogenlunde stand. Udover den gratis medfølgende filterkaffe får du også en hyggelig afslappet atmosfære. Det ser ud til at der hver weekend er fire film at vælge mellem. Jeg valgte Stalins død i søndags. Fantastisk morsom, men jeg er også til det absurde.

Hjemmeside: grandteatret.dk

I næste uge gælder det

‘Vanya and Sonia and Masha and Spike’. Stykket har vundet en Tony Award, og handler om tre søstre. Ja, det lyder næsten som Anton Tjekhovs ‘Tre søstre’. Sigourney Weaver har spillet den ene af de tre søstre, det gjorde udslaget. Nb! forestillingen spilles på engelsk.

Hjemmeside: houseofinternationaltheatre.dk

Nb!

Har du endnu ikke fået set Dark på Netflix? Der ingen vej udenom. Fremtiden påvirker fortiden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomstermaleren J.L. Jensen