True Grit

Niels Skousen på Studenterhuset

Niels Skousen, kom med en selvforstående naturlighed tilbage på den danske musikscene for 10 år siden. Og den yngre generation, der ikke kender til Skousen og Ingemann og deres gennembrud for 40 år siden med Herfra hvor vi står, har taget lige så godt imod hans nye plader, som de ældre.

Og det kunne ses på Studenterhuset fyldte gulv såvel som på scenen. Niels Skousen er nu en ældre herre, og der er lidt stivhed i leddene. Men stemmen, den mørke og bløde, har han fuld kontrol over.

Alle numre blev introduceret og rundet af med en lille historie om, hvorfor de blev skrevet. De selvskrevne tekster bærer præg af et levet liv og en undren over regeringen, finanskrisen og den tid vi lever i, som i nummeret Go aften Danmark.

Ikke alle sange rimer lige godt, men Niels er mere end sanger, han er også fortæller og bøjer fortællingen mod melodien. At han kan gøre dette, giver en inderlighed som de færreste unge sangere formår.

Det yngre band var bestemt ikke uden erfaring. De spillede teksterne til: Fra country- og blues rock i starten til de psykedeliske rocknumre i slutningen af koncerten. Det blev gjort uhyre kompetent,  friskt og med rutineret drive. Men Niels gav dem også stor frihed, så vi fik flere soloer, mens Niels stavrede rundt på scenen.

Selv om koncerten havde en løs form, skabte de to dele en fantastisk helhed. Og koncerten kunne med lethed blive transformeret til livealbum. Publikum fik det de ønskede, og Niels tog med glæde mod den taktfaste hujen og klappen, der bragte dem op på scenen for ekstra numre to gange.

Et smil over koncerterne og over Niels Skousen tog valget og vendte tilbage for ti år siden.

Værd at vide

Hjemmeside: nielsskousen.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

True Grit