Fløjsbløde drømme

Til Robert Prisen 2019

Vi var så heldige at blive inviteret med til årets uddeling af Robert Prisen. Tivoli Hotel & Congress Center dannede igen rammerne om arrangementet, og Blockbuster var hovedsponsorer.

Den rare mand på kanten

Jan Gintberg

Jan Gintberg var årets vært. Måske var min sympati for den rare mand ”på kanten” medvirkende til at forventningerne var høje. Måske lykkedes det ikke helt for den gode Jan Gintberg at indfri dem. Indøvede præfabrikerede jokes til lejligheden blev læst højt – eller der blev i hvert fald ikke improviseret så meget som entertaineren ellers er så god til. Gintberg havde dog publikum med når han sprang ned fra scenen med håndholdt mikrofon, og spurgte tilfældige og jokede på deres svar. Her ligger Gintbergs force. Øv – ”The F……. word” blev anvendt righoldigt.

Læs eller genlæs Robert Prisen 2018 hjemmefra

Ib og Per Holst

I alt blev der delt 30 Robert Priser priser ud. Flere af priserne blev dog uddelt til alle på holdet således at alle aktører fik hver deres velfortjente pris. Årets Ib-Pris (Opkaldt efter filmmand legenden Ib Tardini) gik til Producer Per Holst. Anders Refn stod for introen og remsede en lang fyldig liste op med den 79-årige producer, gøren og laden i det lange arbejdsliv. Meget imponerende CV kunne knyttes til denne filmindustriens Grand Old Man. Velfortjent Ib-pris.

Årets vindere

Holdet fra tv-serien ‘Liberty’ fik ingen priser. Derimod blev ‘Herrens Veje II’ Årets tv-serie og velfortjente priser gik til Ann Eleonora Jørgensen for Årets kvindelige hovedrolle, og ikke overraskende Lars Mikkelsen for Årets mandlige hovedrolle. Begge må siges at have nået nye højder i deres præstationer i denne serie, hvor de giver sig selv fuldt ud. Serien er blevet et eksporteventyr for DR til mere end 100 lande. Joen Højerslev som er den tro væbner (Svend) i serien, kunne jeg godt have undt en Robert som årets mandlige birolle, men det lod sige ikke gøre da denne fortræffelige skuespiller end ikke var nomineret i kategorien. Årets mandlige birolle i tv-serie gik til Lars Ranthe i ‘Kriger’.

“Ninjaen i terner” fik hele 3 Roberter, bl.a for Årets originale sang om at ”Skubbe Sne”. ‘Den skyldige’ gjorde sig skyldig i at løbe af med hele 7 Robert Jacobsen figure, herunder Årets danske spillefilm. ‘Lykke-Per’ nappede 3 priser hvoraf den ene gik til Årets kostumier Manon Rasmussen for det gennemførte ”old school look” præsenteret i filmen.

Rasmus Bjerg fik ikke en Robert for hans John Mogensen imitation, hvilket han havde gjort sig fortjent til. Årets mandlige hovedrolle gik i stedet til Jakob Cedergren i ‘Den skyldige’. Filmen bliver for øvrigt genindspillet med Jake Gyllenhaal i hovedrollen.

Vi ses til næste år

Vi ser frem til at deltage i uddelingen til næste år hvor en film som Michael Noers ‘Før Frosten’, med Jesper Christensen som årets mandlige hovedrolle, velsagtens bliver nomineret, og endelig kunne man også unde Elliott Crosset Hove en nominering i kategorien Årets mandlige birolle. Dette var en lille profeti på falderebet.

Se listen over alle årets vindere her…


Indlægget er skrevet af gæsteskribent: Jesper B. Hillestrøm. Skribent, Forfatter & Foredragsholder.
Se hans andre indlæg på kulturformidleren.dk her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fløjsbløde drømme