Art & Technology på Nordkraft

Transformator Monolog Festival

Kan teaterkugler skiftes ud med automatøl? Er en enkelt mand på scenen lig med skuespil? Laver man festival og festivalarmbånd i et teater? Transformator forholder sig ikke nøje til gamle konventioner. De gør det bare! Og så endda i januar, hvor der stort set intet sker i vores by.

Vi besøgte Transformator tirsdag aften, men programmet er forskelligt for hver aften. Imidlertid nogle få ord om oplevelsen.

Fungerer monologer på samme måde som dialoger, når historien skal formidles? Det er en krævende opgave, for der er kun én i fokus: skuespilleren, der ikke kan trække sig i baggrunden.

Vi så En aften med Johnny, hvor den kvindelige skuespiller, Christine Sønderris, spillede den provokerende Johnny, der fremviste Rollings Stones film om koncerten i december 1969 på fladskærmen, og som en standupper henvendte sig til publikum med sin mandschauvinistiske holdninger.

Læs eller genlæs: 9x9x9 på Statens Museum for Kunst

Efter pausen kom Ulver Skuli Abildgaard væltende ind af vinduet og fremførte sit eget stykke Limbu.  Vi, som publikum, blev ikke direkte inddraget i stykket, som med Johnny, men kunne se ind det hus hvor skuespilleren befandt sig med bord, stol, en rejsekuffert indeholdende børnelegetøj, en flaske gin, kassettebåndoptager og et sønderbrudt liv. Vreden og tiggen om forladelse blev indtalt på bånd, for senere at blive flået ud og revet i stykker. Indtil stykket nåede sit uigenkaldelige klimaks.

Monolog aftenen bød på stort skuespil og rørte som et teaterstykke, og det er vel det, det drejer sig om. Festivalen fortsætter til og med fredag. Så afsted med dig!

Værd at vide

Sted: Transformator på Aalborg Teater
Tid: Fra den 10. til 14. januar
Hjemmeside: aalborgteater.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Art & Technology på Nordkraft