Scott Walker. En sand original

Mussolinis de 100 dage

MUSSOLINIS DE 100 DAGE

♥︎♥︎♥︎♥︎

Vi lever i en tid i selviscenesættelsen højborg, med alt lige fra SoMe og internettrolle, til Putin og Trump på hver sin side af verdens cirkusplads. Denne situation er ikke af nyere dato. Markedsføring og propaganda har fyldt meget i verdenshistorien og også i tiden før den anden verdenskrig.

Et propagandastykke

Det viser sig at Benito Mussolini, kunne andet end at stå med korslagte arme på en balkon, og indgå alliancer med Hitler. I 1930’erne skriver Mussolini, med hjælp af en medskribent et drama om Napolions liv, hvor en indirekte markedsføring af Mussolini er indlagt.

Dette propagandastykke, tages i dag under kærlig behandling af islandske Egill Pálson som instruktør og bag manuskriptet er dansk/svenske Lucas Svensson begge dygtig og prisvindende folk i branchen.

MUSSOLINIS DE 100 DAGE 2

Tro nu endelig ikke at du skal læne dig tilbage og se det oprindelige stykke. Nej, forestillingen er en satirisk revy, hvor vi præsenteres for ”stykket om stykket”. Og skuespillerne kan deres kram, de blander nutid og fortid sammen, og kommer med indskudte replikker og små forelæsninger af historisk karakter, mens de overrasker med gøglerier som er Xenon-Scenen værdigt.

Læs eller genlæs Hvad vil du, Antigone?

Jeg vil undlade at røbe hvad der bydes på af morbiditeter, og lettere uartigheder, men sjovt er det. Og de tre aktører er dygtige til både sceneskift og omklædning foran publikum. Noget af stykket skrives på skrivemaskine undervejs, og skuespillerne fremføre tid efter anden replikkerne med manuskriptet i hånden, så man som tilskuer føler man er med til teaterprøverne – det er godt tænkt.

To værelser og 48 publikummer

Teater Faar 302 har en spændende tilblivelse bag sig, og har kunnet holde 30 års jubilæum. De tre skuespillere på scenen er Ole Lemmeke, som spiller Mussolinis medskribent, og også to af grundlæggerne af teatret nemlig Charlotte E. Munksgaard og Birgitte Prins pryder scenen – sidstnævnte som både Napoleon og Mussolini.

MUSSOLINIS DE 100 DAGE 3

Med billetpriser mellem 40 kr. – 150 kr. er vi lidt ude i et mustsee. Og glem ikke denne vigtige future – teatret er i en 2 værelses lejlighed, med plads til 48 publikummer. Så her er det ikke publikum der vil tæt på scenen, men skuespillerne og scenen der kommet tæt på publikum. Kom i god tid og nyd noget i den ultrahyggelige kælderbar lige under lejligheden.

Læs om tilblivelsen af teater faar302.dk/om-faar302/ og find ud af, hvordan teatret fik dette finurlige navn.

God tur i Teater Faar 320.

Fotos: Søren Meisner

Værd at vide

Mussolinis de 100 dage

Spilleperiode: 24. marts – 13. april 2019
Spillested: Faar302 – Toldbodgade 6, 1253 Kbh. K.
Spilletid: Mandag – fredag kl. 20.00, lørdag kl. 17.00
Varighed: ca. 75 minutter
Alder: Fra 15 år
Billetter: 40 kr. – 150 kr.


Indlægget er skrevet af gæsteskribent: Jesper B. Hillestrøm. Skribent, Forfatter & Foredragsholder.
Se hans andre indlæg på kulturformidleren.dk her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Scott Walker. En sand original