URBAN NIGHTS i Wallmans

LOGEN: Mandehørm på højt niveau

♥︎♥︎♥︎♥︎

I onsdags lød anmelderopgaven på teaterforestillingen LOGEN på Xenon scenen i HUSET-KBH. Oplægget fra teaterfolkenes side lægger ikke skjul på, at man kan tillade sig at skrue forventningerne i vejret. Man lover andet og mere end bare almindelig mandehørm, i fem barndomskammeraters årlige genforening i en skovhytte.

Selvklogskab i mandehørm

Når sandheden skal frem, så sætter man sig som anmelder pænt yderst på en stolerække, når selvklogskaben fortæller én, at det nok er muligt, at forestillingen, man skal til at se, har de bedste intentioner, men at mandehørmen måske er bedst tjent med, at man stille og roligt på et tidspunkt lister af og går i Netto.

Jeg kom aldrig i Netto. I 75 minutter, som fløj af sted, bliver publikum præsenteret for en scene sat sammen af godspaller, og som er usædvanlig snedig i sin opbygning. En teknisk finurlighed, vi ikke vil røbe her, rammer plet fra forestillingens første minut til forestillingens sidste. En finurlighed, der endog tid efter anden involverer publikum.

En duft af voksenhed

Sceneteknisk og koreografisk er stykket gennemarbejdet ned til mindste detalje. Diverse stunts er så virkelighedstro, at man indimellem bliver lidt urolig for skuespillerne og måske bliver skuespillerne også selv lidt overraskede over deres belevne spil, de selv lader sig rive med af.

Castet er godt. De fem unge 25-årige mænd – spillet af Adam Schmidt, Aske Baagø Johansen, Hjalte Ilsøe Gustavussen, Martin Nielsen, Mathias Riis Olsen – er forskellige typer, og de kan andet og mere end blot at tale retirade sprog hjemmehørende under bæltestedet. Nuvel de har deres øl, ritualer og en skuespiller mangler sine underbukser på et tidspunkt, men en dybde om ?voksenheden? og alvoren rammer dem alle bredt.

Oplægget over for oplevelsen

Oplægget fra LOGEN, som vi har valgt at bringe i sin fulde længde nedenfor, lover meget. Men forestillingen holder det, den lover. Måske kommer der en LOGEN2 til næste år? Hvordan vil det gå H.C.? Eller Jeppe? Eller Thorbjørn? Eller Lillestokken Lauge? Eller Kasper? Eller SvenskerAnders?

På de 75 minutter i den varme sal, som forestillingen varede, kom man næsten i familie med drengene ? man genkendte dele af sig selv og sine venner.

Bankende hjerter

Kulturformidleren tildeler LOGEN 4 bankende pigehjerter, og er parat til at tildele flere til efterfølgeren, når andre af livets store spørgsmål bliver debatteret af de måske 30-årige mænd: Hvorfor er vi her? Hvad er stjernerne lavet af?

Til billetpriser på 65 kr. til 85 kr., kan du tage kæresten m/k med i teatret, og så er der endda råd til at medbringe en kold øl i teatersalen.

Værd at vide

Huset i Magstræde
Rådhusstræde 13
1466 København K

Hjemmeside: huset-kbh.dk


Oplægget fra LOGEN

Hva? så? Hvordan går det? Hvordan svarer du ærligt på det spørgsmål? Og hvad hvis svaret ikke er et, du bryder dig om?

En hytte ude i mosen. Fem barndomsvenner mødes til det, der skulle have været en hyggelig aften i logen. Men som aftenen skrider frem, viser det sig, at ikke alt er, som det plejer. Vennerne har forandret sig, men venskabets rødder hænger stadig fast idyndet. Hvor langt rækker ærligheden i et gammelt venskab? Og tør vi være der for hinanden, når venner falder, og maskerne er revet bort?

LOGEN er en teaterforestilling, der handler om venskaber og at blive voksen. I en stigende digital tid, har vi så stadig brug for fysiske fællesskaber bygget på traditioner og knyttede bånd? I LOGEN inviteres du ind bag de hemmelige murer, og du vil følge en herreloge i dens pragt og fald. Få et indblik i den unge mand anno 2018 ? sprængfyldt af kvartvejskrise, mindreværd og ønsket om at være noget for nogen.


Indlægget er skrevet af gæsteskribent: Jesper B. Hillestrøm. Skribent, Forfatter & Foredragsholder.
Se hans andre indlæg på kulturformidleren.dk her?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

URBAN NIGHTS i Wallmans