Measure for Measure - Shakespeare på Kronborg

Overgaden Institut for Samtidskunst

På trods af at jeg kun har boet i Hovedstaden i lidt over en måned, har Overgaden Institut for Samtidskunst allerede lagt sig i front på min kultur-hitliste. Det havde jeg slet ikke regnet med, idet jeg i forvejen ikke kendte det store til stedet.

Jeg har spurgt mig selv om, hvorfor egentlig det? For dig som ikke – eller kun svagt – kender til stedet, reflekterer jeg her lidt over det selvstillede spørgsmål.

Åbenhed

Min umiddelbare vurdering er, at det først og fremmest skyldes stedets tilgængelig- og åbenhed. Der er let at komme til. Lidt a la Kunsthal Nord i Aalborg. Ned i dybet, op i lyset, ved Christianshavn Metrostation, lige over broen, til venstre, og så ligger det dér ud til kanalen. Ingen entré, så hvorfor ikke lige tage et kunst-stop.

Overgaden Institut for Samtidskunst

Åbenheden har jeg ? indtil videre ? også oplevet er til stede i valget af værker. De bevæger sig i alle mulige retninger; det gælder i form, udtryk, størrelse etc. Enkelte værker er temmelig banale, men så er det blot videre til det næste. Det er jo ikke til at komme overens med al kunst.

Talks

Og så skal ikke mindst nævnes de mange talks. I forgårs (torsdag den 4. august) handlede det om film- og lydkunst. Peter Albrechtsen og Jacob Kirkegaard fortalte om deres soniske samarbejde. Jeg kom ud med stimuleret hjerne og åbne ører.

Peter Albrechtsen & Jacob Kierkgaard

Foto: Overgaden. Institut for Samtidskunst

En af de sætninger, der sidder fast er denne: ?Lad øret guide øjet?. En logisk konklusion på det, der sker i vores interaktion med omgivelserne, men rent sagt!

Jeg har en fornemmelse af, at Overgaden Institut for Samtidskunst også i fremtiden vil ligge højt på min kultur-hitliste. – Håber at dette indlæg guider fødderne til Overgaden 😉

Værd at vide

Overgaden. Institut for Samtidskunst
Overgaden Neden Vandet 17
1414 København K
Hjemmeside: overgaden.org

English recap

A short distance from Christianshavn Metrostation lies Overgaden. Institut for Samtidskunst. It is worth a visit if you are interested in contemporary art – for the most part danish and scandinavian up and coming artist. Exhibitions and events at Overgaden are always free.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Measure for Measure - Shakespeare på Kronborg