Blue Foundation på Vega

Nyåbnede Copenhagen Contemporary er lige hvad København har manglet

På en eller anden fuldstændig ubegribelig måde, er det gået min næse forbi, at København har fået et nyt kunstcenter for moderne kunst. Jeg fik først nys om Copenhagen Contemporary i fredags, og lørdag var jeg altså afsted. Det lød for godt til at være sandt: fokus på nutidig kunst, og så på (det næsten lidt for) hippe Papirøen.

Copenhagen Contemporary holder det simpelt

Konklusionen på mit første besøg er uden tvivl, at jeg er FAN! Kæmpe fan. Endelig et rum i København, der kan – og vil – noget andet! Jeg har manglet et udstillingssted i byen, der kan vise noget af det nyere kunst, men også på en måde, så det er let tilgængeligt og lidt mere ‘råt’, end det er på SMK eller Louisiana.

CC har plads til de store installationer, men tør også at lade dem stå alene og fylde. Der skal ikke presses fire installationer og et guldaldermaleri ind i en lille kasse af et rum. Papirøens lokaler giver en fantastisk rå flade, som tillader at kunsten er i fokus og bygningen forbliver kulisse. Og en ret eminent en af slagsen, må jeg sige.

På udstilling lige nu

Der er fire kunstnere på udstilling på CC lige nu. Udstillingerne er ikke særligt store, men mange af installationerne kan man sagtens kan bruge lidt tid på. Og i virkeligheden gør det også CC til en mere overskuelig størrelse.

Yoko Ono har lavet en udendørs ‘ønske-have’, som hun måske er sluppet lige let fra, men hun har jo navnet til det. Ragnar Kjartansson udstiller nogle af de sejeste video-installationer, jeg længe har set. Mest af alt pga. udstillingens opbygning – så cadeau til CC-holdet herfra. Bruce Nauman udstiller bl.a. en af hans velkendte mobiler, som jeg er ret stor fan af. Og så har Carsten Nicolai lavet en lyd- og lysinstallation, der er så betagende og gennemført, at du roligt kan svæve væk i det, mens verden går under uden for.

Jeg kan simpelthen ikke få armene ned, og jeg er vist nødt til at tage et smut på CC igen snart. Så opfordringen herfra er klar: kom afsted! 


www.cphco.org

Åbent hver dag fra 11-21, søndag til klokken 20.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blue Foundation på Vega