Academy of Tal R på Louisiana

Spoken Jazz Vol. 1

♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎

Spoken Jazz er en ny klub i København, der ryster lyrikken og musikken sammen i en lækker cocktail. En cocktail du kan nyde en gang om måneden (med sommerpause i juni) i Avenue Hotels bar og lounge. Hotellet ligger på grænsen mellem Nørrebro og Frederiksberg, hvilket passer som fod i hose med det som klubben præsenterer: det klassiske og undergrunden.

Spoken Jazz

Det er digteren Claus Høxbroe og rapperen Stik Op (Jakob Haahr-Pedersen) der har valgt at jazze lyrikken op med den nye spoken word-klub. Det emmer af klasse og coolness, og det er det også med nogle vilde afstikkere som bonus.

Sammen med de to, der finder lyrikerne og ordene, er det Peter Marrot som leverer jazzen og lyden. Peter er fremragende med sin trompet og dj-pult. Det er en kunst ikke at overdøve ordene eller gøre musikken overflødig. Han mestrer det!

Det var et flot line-up denne første aften. Udover de tre var der besøg af: Tobias Larsen med hans hudløst-skrabende lyrik, Mund De Carlo, der skyder rim hurtigere end min hjerne kan nå at fatte og Kaspar Colling Nielsen, som læste op fra ‘Den danske borgerkrig 2018-24’ Den skal snart genlæses.

Spoken Jazz Vol. I - HØXBROE & STIK OP 21kulturformidlerenSpoken Jazz Vol. I - HØXBROE & STIK OP 1 kulturformidleren

Claus Høxbroe, Stik Op og Peter Marrot
Claus Høxbroe debuterede i 2006 med digtsamlingen ?Hylet fra gaden? og kunne fejre 10 års jubilæum som udgivet digter sidste år.
Stik Op (Jakob Haahr-Pedersen) er rapper og musiker med over 20 års erfaring fra både pladeudgivelser og livekoncerter.

Spoken Jazz Vol. I - Tobias Larsen 1 kulturformidleren.jpgSpoken Jazz Vol. I - Tobias Larsen kulturformidleren

Tobias Larsen
Debuterede med digtsamlingen ‘Undervejs’ i 2016. Hans intense oplæsninger kan bl.a. opleves i musik-lyrikprojekt Katolysik

Spoken Jazz Vol. I - Mund De Carlo kulturformidleren

Mund De Carlo
(Carlos Demsitz) kendt freestyle- og battlerapper. Senest har han udgivet pladen ‘Umage‘ og været på landsdækkende turne med gruppen Binær.

Spoken Jazz Vol. I - Kasper Colling Nielsen kulturformidleren.jpg

Kaspar Colling Nielsen
Forfatter til de anmelderroste bøger ‘Mount København’ og ‘Den Danske Borgerkrig 2018-24.’ Tidligere skrev han især digte, bl.a. inspireret af Søren Ulrik Thomsen.

Spoken Jazz Vol. I kulturformidleren.jpg

Hele holdet

Avenue Hotel er ikke Chelsea Hotel og udsigten er ikke lige god fra alle steder i loungen. Men én mikrofon, én dj-pult, et lille cafebord til digtsamlinger og en bunke passionerede kunstnere. København har brug for mere af den slags! Jeg anbefaler en tur til næste omgang Spoken Jazz på Avenue Hotel.

Læs også anmeldelse af Claus Claus Høxbroes 10 års jubilæumshow i Folketeatret.

Værd at vide

Hjemmeside: claushoxbroe.dk
Facebook: claushoxbroe

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Academy of Tal R på Louisiana