Museumsøen i Berlin

Frederik den Stores smukke Potsdam uden for Berlin

Potsdam er en fantastisk by, og jeg har slet ikke ord nok til at beskrive dens skønhed og omfang. Således ville det også ende med en flere sider lang afhandling, hvis jeg skulle gengive byens historie og fortælle om dens mange arkitektoniske mesterværker.

Det er muligt at tage til Potsdam med S-Bahn (linje S7), og fra Berlin er det som at komme til en anden verden. Der er selve byen, Potsdam, med alle dens seværdigheder og den kæmpe park, Park Sanssouci, med lystslottet af samme navn som hovedattraktion. Hovedpersonen bag de fuldstændigt overdådige bygninger er Frederik den anden af Preussen, også kaldet Frederik den store – i sig selv en fascinerende skikkelse.

Kulturformidleren Potsdam - 7Kulturformidleren Potsdam - 8Kulturformidleren Potsdam - 4Kulturformidleren Potsdam - 5Kulturformidleren Potsdam - 6Kulturformidleren Potsdam - 1Kulturformidleren Potsdam - 2Kulturformidleren Potsdam - 3Kulturformidleren Potsdam - 9Kulturformidleren Potsdam - 10Kulturformidleren Potsdam - 11Kulturformidleren Potsdam - 13Kulturformidleren Potsdam - 14Kulturformidleren Potsdam - 015

Turen rundt

Den største udfordring ved at besøge Potsdam er, at én dag slet ikke føles nok! En måde at komme så vidt omkring som muligt, og som vi med stor fordel gjorde brug af, er at leje cykler. Det kan gøres på S-Bahn perronen, når du ankommer til Potsdam Hauptbahnhof.

Det koster penge at besøge Sanssouci, og da slottet er lille kommer man ind i hold. Derfor vil jeg anbefale, at du som det første besøger det nærved beliggende billetkontor, så får du med købet tildelt en besøgstid. Her kan du også købe billetter til parkens andre seværdigheder, som det Kinesiske Tehus, Orangeriet og Neues Palais.

God fornøjelse!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Museumsøen i Berlin