Bag Nummeret

The Eclectic Moniker

Regnen regner og samler sig i store mørke pytter uden for på Gammeltorv. Jeg prøver at negligere det faktum, at vi er midt i juni, og at det burde være sommer. Kalenderen siger det, så det må jo være sandt! Og aftenens koncert er også den sidste før, at Studenterhuset lukker koncertsalen for forårssæsonen.

Indenfor i varmen

Det er allerede lummert indenfor. Jetsi Kain har sørget for at varme de omkring 70 publikummer op. Salen er blevet delt på midten af et sort forhæng og baren rykket frem, hvilket skaber en intim stemning.

Da en mand træder ind på scenen med sit lange hår og fuldskæg, bliver jeg pludselig i tvivl om, det er en heavy metal koncert, jeg uforvarende har indløst billet til. Men der afsløres snart et stor smil på forsangerens, Frederik Vedersøs, ansigt, og han udtrykker med det samme sin glæde over, at vi er kommet så mange denne aften – for nu skal der festes!

Let og glad

The Eclectic Moniker fik et stort hit med ‘Easter Island’, som giver mindelser om Paul Simons ‘Graceland’ og Vampire Weekend. Deres nyligt udkomne debutalbum fortsætter af den vej og har hjulpet mig igennem flere omgange opvask hjemme i køkkenet. Det er let og glad popmusik, hvor der synges om varme lande, og hvor calypsorytmerne får en til at svinge med på idéen.

På scenen viser det syv mand store band, at det hele er seriøs glæde. De elsker at være der, og pladens fornemme orkestreringer bliver spillet med overskud. Det er legesygt, løssluppent og med smittende energi. Jeg kan ikke undgå at lave små energisk hop på stedet. Og når der mellem numrene hujes og klappes, lyder det som om, at der er det dobbelt antal publikummer til stede.

At The Eclectic Moniker kun har lavet et album, kan imidlertid godt mærkes på festen, da ikke alle numre besidder det sammen hit- og festpotentiale. Men det retter bandet op på, så godt som de kan ved et par lange jam sessions.

Udenfor

The Eclectic Moniker leverede en glad aften. Solen skinnede ikke over, men i Studenterhuset! Det er dejligt, at den danske musikscene er så bred som den er. Jeg håber på, at denne lyst til at eksperimentere kunne smitte af på vores lokale musikscene, hvor det hele ofte virker lidt for seriøst, og hvor man desværre alt for sjældent behøver at finde det musikalske farvekort frem for at spotte nuancerne.

Værd at vide

Facebookside: TheEclecticMoniker

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bag Nummeret