Niels Skousen på Studenterhuset

Vibeke Falden

For enden af Vivas lange, smalle lokale står Vibeke Falden smilende. Omringet af keyboard, to caféborde med elektro-udstyr og en stol med laptoppen. Klar til at spille op, med numre fra hendes netop udkomne debutalbum: Debut.

Jeg var til stede denne aften og har efterfølgende lyttet til debutalbummet.

Legesyg

Hvis vi retter os mod albummet, der er udgivet på dansk og engelsk, er det tydeligt at høre, at Vibeke er en habil musiker. Hun har en flot, sødmefuld og klar sangstemme. Har mange legesyge ideer. Hvilket kommer til udtryk fra starten af albummet med numrene: Dykker Ned,Vi bygger skibe og Kom til mit hus. Begge med et naivistisk udtryk og et drys inspiration fra Rumpistol. Og når hun synger, ledes tankerne hen på Alberte Winding og Åh Abe CDérne. – Lidt for meget honning og for få modhager. Det forsøger nummeret Skynd dig at rode bod på med voiceover af S. Lampe, men indtaleren har ikke rytmen eller stemmen som Jørgen Leth på Vi sidder bare her. Numre som Søvnløse Nætter har et hypnotiserende udtryk med stemme på stemme.

Entusiastisk

Debut peger i mange retninger. – Vi taler om det entusiastisk famlende frem for det sikre originale. Ikke at Vibeke Falden ikke formår at kontrollere alt det ?udstyr?, som omringer hende, det gør hun i høj grad! Måske skal der i stedet gives lidt slip. Det var eksempelvis løftende for koncerten, at hun havde valgt at tage en trommeslager med. Han fik i slutningen af Mit hus lov til at gi los og hamre løs, så pulsen steg og tilførte nummeret en forfriskende løssluppenhed.

Lovende

Vibeke Falden har ikke helt fundet sit udtryk, enten som popprinsesse eller mere avantgardistisk laptop musiker. Men det er ikke noget at være ked af, da debut er lovende og evnerne er til stede. Jeg ser frem til at følge med og tror, at der er store ting i vente.

Læs for øvrigt interviewet Vibeke Falden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Niels Skousen på Studenterhuset