The Last Station

Robin hoods genfødsel

Sidste gang jeg så Robin Hood var i filmen Shrek, hvor han og hans mænd vimsede rundt i sherwood skoven. Det var letkøbt, men morsomt fremført.

Nu er Robin så tilbage og hvorfor skal personen, der aldrig har levet, endnu engang, genfødes på lærredet?

Sidste gang det skete som Blockbuster film var i 1991 med Kevin Costner i hovedrollen. Dengang lå Hook, en kikset efterfølger til Peter Pan, og Terminator 2 på listen blandt de mest sælgende. Det sidste år har ligeledes været præget af forsættelser og genindspilninger. Er en ny filmatisering, et udtryk for at Hollywood er i krise?

Skyldes filmatiseringen den nye filmtrend med at vise legendariske heltefigurers forhistorie, som vi har set i bl.a. Iron Man, Star Trek og Batman Begins,? Eller er det Maximus fra Gladiator som genfødes som Robin Hood?

Der er flere indgangsvinkler til en anmeldelse af den nye film, og jeg havde inden da læst anmeldelser af filmen, hvoraf de fleste var forbeholdne. Jeg prøvede, at skubbe alt dette væk, være fordomsfri, og se Robin Hood filmen med nye øjne. For der var ingen tvivl om at det ville blive en fryd for øjet. Ridley Scott har unik sans for storslåede billeder, tænk blot på Blade Runner og Gladiator.

Og det var en god oplevelse!

Filmen er smuk at se på, og man fornemmer at Ridley Scott har brugt megen omhu på at få tidsbilledet til at virke realistisk, uden at det bliver gråt i gråt som flere andre film der skildrer middelalderen. Gengivelsen af London og landsbyen Nottingham er imponerende, ligeledes den franske invasion der giver mindelser om D-dag. Der er gode skuespillerpræstationer. Max Von Sydow er fremragende, Cate Blanchet er som altid blændende og Russel Crowe er god.

Den er gennemarbejdet og virker helstøbt, og selvom den godt kunne være en halv time kortere, kedede jeg mig på intet tidspunkt.

Filmen er ikke noget mesterværk, ikke en film der sætter nye standarder, men det kan alle film heller ikke være. Hvad de bagvedliggende grunde til filmen har været ved jeg stadig ikke, men da jeg kom ud af biografen havde jeg et smil på læben og sagde til min ledsager “det var da en meget god film”.

Links:

Nordjyske Stiftstidendes top ti over bedste Robin Hood film: http://www.nordjyske.dk/kultur/film.aspx?ctrl=10&data=261%2C3570362%2C2845%2C3
Wikipedia artikel om legenden Robin Hood: http://da.wikipedia.org/wiki/Robin_Hood

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Last Station